M E N U
      BOOKMARK SITE     
   H o m e

G r a d    K l j u č
   Ključ danas
   Historija grada
   Geografski položaj
   Infrastruktura
   Stanovništvo
   Ključke razglednice

Z a b a v a
   Ključ Caffe
   C   h   a   t
   F o r u m

G a l e r i j a
   Foto album Ključa
   Stari grad
   Ključ ljeta 2004
   Ključ noću
   Ključke ljepote
   Regata   2004
   Skokovi 2004
   Teferič na Sani
   Zima u Ključu
   Ključ Info Team 2004

Radio  Ključ
   Naš radio
   Programska šema
   Cjenovnik reklama
   Tehnička podrška

R a z n o
   Vaša pisma
   Poznati Ključani
   Ključki adresar
   Ključani u svijetu
   Linkovi
   Važniji telefoni
   Imenik organizacija
   Poslovni imenik
   Knjiga gostiju

     
   A  r  h  i  v  a

     
   Ključ Info Team

Naši saradnici
   Filips Web Design
   Free BiH
   Ključ Home Page
   MSŠ Omer FILIPOVIĆ
Ključ Info Team

Sulejman FILIPOVIĆ - CUNI 
Eldar ŠEHIĆ - ŠANER
Alija KIŠEVIĆ - ČIKO  
Vernes MUSLIMOVIĆ - VESOO K T O B A R    2 0 1 2
Ugovor za asfaltiranje Bošnjačke ulice


      U prostorijama Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infarstrukturu Ključ danas je upriličeno svečeno potpisivanje ugovora za početak asfaltiranja Bošnjačke ulice.Potpisivanju ugovora su prisutvovali direktor Fonda, Predsjednik MZ Ključ Elvir Risović Beli, sekretar MZ Ključ i predstavnici građevinskog odobora.
      Inače Bošnjačka ulica se nalazi u samom centru grada iza Doma Kulture Ključ i do sad je bila prilično neuslovna i neprohodna.


      U narednih sedam dana započet će izvođenje radova i ukupno će biti afaltirana 142 metra ove ulice. Prema riječima Elvira Risovića, predsjednika MZ Ključ ukupna vrijednost projekta je 17.869 KM, a većinu sredstava obezbijedila je MZ Ključ.
      U narednom periodu očekuje se početak asfaltiranja ulice iza Energopetrola i uređenja platoa iza Policijske stanice i Pošte – kazao je za media-kljuc Risović

Ključ, 25.oktobar 2012.

Prilog:  media-kljuc    Održana manifestacija Kestenijada
“Djeca Ključa za Sajmu Mistrić”


      Na igralištu našeg dječijeg vrtića danas je održana manifestacija Kestenijada koju već tradicionalno u čast jeseni organizuju uposlenici i polaznici vrtića «Ljiljan». Pored razdraganih kostima u bojama jeseni, dječijeg smjeha i pjevanja te porcije toplog kestenja ove godine na svojevrsnom festivalu jeseni bila je organizirana i prodajna izložba.


      Naime veliki broj roditelja, djece i prolaznika koji je dans posjetio Ketsenijadu imao je priliku da kupi radove naših najmlađih sugrađana, a sredstava od prodaje namjenjena su za liječenje Ključanke Mistrić Sajme.
      Mališani dječijeg vrtića na ovaj način žele da se uključe u humanitarnu akciju i daju svoj doprinos u liječenju naše oboljele sugrađanke.

Ključ, 25.oktobar 2012.

Prilog:  media-kljuc    Ratko Lavrinić oslobođen krivice


 
      Ratko Lavrnić oslobođen je krivice za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, odnosno ubistvo tri žene i teško ranjavanje muškarca u februaru 1993. godine u selu Rejzovićima nadomak Ključa.
      Lavrnić je od početka suđenja tvrdio da je nevin, te da nije ubio Ramizu Adžemović, Fatimu i Hatu Risović, niti ranio Ejuba Ćenanovića. Oslobađajuća presuda od strane sudskog vijeća, kojim je predsjedavao Reuf Kapić, za Lavrnića je bila očekivana.
      U obrazloženju presude sudija Reuf Kapić je kazao da u toku vođenja postupka pred Kantonalnim tužilaštvom nije dokazano da je upravo Ratko Lavrnić počinio ovaj zločin. Oslobađajuća presuda je nepravomoćna.
     

Ključ, 24.oktobar 2012.

Prilog:  mojUSK       Kljuc, 23.  oktobar 2012


Bez posla ostaje oko 200 radnika ?


     Ako fabrika za finalnu obradu drveta u Ključu uskoro ne nabavi 3000 kubika trupaca proizvodnja u pogonima u Ključu i Sanskom Mostu koji zapošljavaju oko 200 radnika mogla bi stati. Vijest je juče potvrdila Elizabeta Josipović vlasnica i direktorica Skontoproma u čijem sastavu posluju i pogoni u Ključu i Sanskom Mostu.
     - Neshvatljivo je da niko iz Šumarije i Vlade USK nema sluha za ovaj problem. Početkom godine ugovorom mi je ponuđeno samo 2500 kubika trupaca mada su potrebe pogona deset puta veće, uz obrazloženje da je jedna od naše dvije pilane na području USK-a tek formirana i obećanje da ćemo aneksom ugovora naknadno i bez problema dobiti nove količine oblovine. Kako tad, tako i sad. Prve količine oblovine davno smo potrošili. U međuvremenu smo se snalazili a posljednjih mjesec moljakamo da nam neko pomogne kako ne bismo stali sa radom - rekla je ogorčeno Josipović.
     Ona je dodala da njima oblovina ne treba za to da bi je izvozili u balvanima ili kao ogrev.
    - Oblovina nam treba za finalni i izvozni proizvod koji isporučujemo švedskoj Ikei, njemačkom i engleskom tržištu. I po već preuzetim narudžbama od stranih kupaca, što bi ako hitno ne dobijemo sirovinu, moglo predstavljati veliki problem. S tim su upoznati i svi nivoi vlasti kojima sam se u međuvremenu obraćala - rekla je Josipović koja smatra da problem nije financijske prirode, jer kako tvrdi, ” svoje obaveze prema šumarijama redovno plaća a posjeduje i traženu bankarsku garanciju”.


Informacije:  Dnevni avaz
USPJEŠNO ORGANIZOVAN

Humanitarni
koncert za liječenje
Sajme Mistrić


 

        Crveni Križ općine Ključ organizovao je u subotu humanitarni koncert za liječenje naše sugrađanke Mistrić Sajme kojoj je potrebno 40.000 eura za transplataciju bubrega.
Kao i uvijek do sada ključani su pokazali humanost na dijelu i velikom broju se odazvali na koncert, a prema informacijama iz Crvenog Križa tokom ove večeri prikupljeno je oko 1.500 KM.

Učešće na koncertu uzele su sve škole sa područja općine Ključ, KUD “Stari Grad” i Azrudin Bahtijaragić – Azro.

Prilog:  media-kljuc   

Crveni križ
općine Ključ


Humanitarni
koncert za liječenje
Sajme Mistrić


 

        Crveni križ općine Ključ dana 20.10.2012. godine u subotu u Domu kulture Ključ sa početkom u 19:00 sati organizuje humanitarni koncert. Prihod od rasprodanih ulaznica namijenjen je za liječenje Mistrić Sajme.

Učesnici koncerta su:

- Osnovna škola Ključ
- Osnovna škola Velagići
- Osnovna škola Sanica
- Dramska sekcija Mješovite srednje škole
- Azrudin Bahtijaragić Azro
- KUD Stari grad – horska sekcija

        Ulaznice su u prodaji od četvrtka i mogu se kupiti u Crvenom križu ili na terenu kod volontera CK-a.
       Cijena ulaznice je 3,00 KM.

Prilog:  media-kljuc   
MCO Sunrise uručio donacije poljoprivrednicima i KKK Ključ
Doniran TV i čamac sa opremom


Ključ, 19. oktobar 2012.

 
      Predstavnici Mikrokreditne organizacije „Sunrise“ zajedno sa uposlenima iz Ključke poslovnice danas su posjetili Udruženje poljo- privrednika „Ključka dolina“ i Kajak kanu klub Ključ te im ovom prilikom uručili vrijedne donacije koje će služiti njihovom budućem uspješnom radu.
      Mikrokreditna organizacija Sunrise donaciju je uručila u znak zahvalnosti na dugogodišnjoj saradnji sa pomenutim udruženjima.
      Udruženju poljoprivrednika “Ključka dolina” MCO Sunrise donirala je LCD televizijski prijemnik Kajakaškom kanu klubu Ključ donirali su jedan čamac RIS 9 sa svom pratećom opremom.

Prilog:  media-kljuc    
AKCIJA
NA IZGRADNJI KAPIJE NA GRADSKOM MEZARJU

Organizator akcije za izgradnju Kapije tišine
(kapije na gradskom mezarju) obavještava posjetioce
našeg site da je prva faza akcije uspješno završena i da je
u toku druga faza akcije. Šta je organizator planirao,
kompletan financijski izvještaj o protekloj akciji
kao i informacije o tome kako učestvovati u
nastavku akcije možete pročitati ako kliknete OVDJE.
   Kljuc, 17.  oktobar 2012


Počeli radovi na asvaltiranju dionice puta za Humiće


     Iz javne ustanove općinskog Fonda za stambeno komunalnu djelatnost i infrastrukturu uputili su obavijest da se od 16. ovog mjeseca krenulo sa izvođenjem radova na lokalnom putu za Humiće. Naime, posredstvom fondacije odraz u iznosu od oko 160.000 KM biće finansiran nastavak asvaltiranja i rekonstrukcije lokalnog puta za mjesnu zajednicu Humići.
    Dužina dionice koja će se asvaltirati je oko jednog kilometra i to na dionici od Sklopa prema Humićima. Izvođač radova je firma Divel. Za vrijeme trajanja radova za put u Humićima u narednim danima bit će potpuno obustavljen saobraćaj u vremenskom periodu od 8:00 do 17:00 sati svakim radnim danom osim nedjeljom a za to vrijeme saobraćaj će se odvijati preko alternativnog putnog pravca Humići-Vukovo selo-Pudin Han.


Informacije:  media-kljuc
Crveni križ
općine Ključ


SOLIDARNOST
NA
DJELU
 

        Crveni križ općine Ključ će u periodu od 15 – 22.10.2012. godine provesti aktivnosti u Nedjelji/Tjednu solidarnosti pod sloganom “SOLIDARNOST NA DJELU”. Cilj akcija je pružanje pomoći stanovništvu u potrebi (socijalno ugrožene osobe, korisnici programa kućne njege,povratnici, djeca slabijeg materijalnog stanja…) i podizanje svijesti javnosti o potrebama starih lica i socijalno ugroženih kategorija stanovništva.
        Pozivamo sve građane, škole, preduzeća i ostale da se pridruže akciji solidarnosti, te molimo da svoju pomoć (prehrambeni i higijenski artikli, novčani prilog )daju isključivo volonterima Crvenog križa ili da je donesu u prostorije Crvenog križa općine Ključ.

ODAZOVITE SE NAŠOJ AKCIJI SOLIDARNOSTI I POMOZITE ONIMA KOJIMA JE NAŠA POMOĆ POTREBNA!

Prilog:  media-kljuc      Kljuc, 17.  oktobar 2012


Pripreme za obilježavanje 20. godišnjice
V Korpusa ARBiH


     Predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Unsko sanskog kantona Edin Domazet održao je ovog utorka sastanak sa predstavnicima boračkih udruženja u Ključu kao i predstavnicima organa uprave sa kojima je razgovarano o obilježavanju manifestacije 20. godišnjice Petog korpusa ARBiH. Ova manifestacija obilježava se od 15. i trajaće do 21. oktobra. Tim povodom biće upriličeno i niz kulturnih sadržaja.
    Tokom sastanka dogovorene su i aktivnosti koje će poduzeti ključke boračke organizacije kako bi doprinijele obilježavanju godišnjice rođenja Petog korpusa Armije BiH. Između ostalog dogovoren je organizovan prevoz u Bihać u nedjelju 21. oktobra za sve zainteresovane građane koji žele prisustvovati centralnom obilježavanju Manifestacije koja će se u održati u sportskoj dvorani Luke od 18 sati.
     Inače, Organizacioni odbor za obilježavanje godišnjice petog korpusa donio je plan obilježavanja koji će se sprovesti u svim gradovima kantona a manifestacija se odnosi uglavnom obilazak šehidskih mezarja, učešće predstvanika Petog korpusa u emisijama elektronskih medija kao i teme radova učenika srednjihg škola i studenata na fakultetima.


Informacije:  media-kljuc   Kljuc, 11.  oktobar 2012


Pokrivena džamija u Tićevićima


     Entuzijazmom mještana i uloženom energijom i trudom započelo se sa obnovom stare džamije u Tićevićima, džematu Velagići-Pudin Han. U toku je završetak prve faze rekonstrukcije stare džamije u Tićevićima koju su agresori u junu ’92. zapalili i pokušali joj uništiti tragove.
     - Ova džamija vodi se da je izgrađena, kako sam ja saznao usmenom predajom, 1937. godine kada je bilo otvorenje, što znači 75 punih godina kako postoji na ovom lokalitetu. Dosadašnji imami koji su službovali u ovoj džamiji, a kako sam uspio saznati, među prvima je bio hodža Pudić zvani Stari Pude a najvjerovatnije da mu je bilo ime Huse. Nakon njega vrlo kratko je bio Ali-hodža a prezimena se džematlije ne sjećaju. Poslije njega dolazi Husein ef. Omanović, zatim Ibro ef. Bender a poslije njega Husein ef. Bender, Omer ef. Pipić, Ramiz ef. Merdžanić, Muhamed ef. Jašarević i posljednji koji je službovao ovoj džamiji je Ramo ef. Duranović. Prema predanju ovu džamiju u Tićevićima otvorio je Adem beg Hrustić 1937. godine. Ovu sada sanaciju mi smo podijelili u nekoliko faza. Prva faza sastoji se od pokrivanja krova, kako bismo zidove zaštitili od propadanja. Zatim, sljedeća faza biće ugradnja stolarije i na kraju ćemo pokušati naći fotografije drvene munare kakva je bila kako bismo sagradili istu takvu“ – kazao nam je Atif ef. Vučkić imam džemata Velagići-Pudin Han.
     Sredstva za ovu džamiju su obezbjedile džematlije ovog džemata a Izvršni odbor Medžlisa IZ Ključ uručio je 1000,00 KM džematu Velagići-Pudin Han, svoju ličnu donaciju u iznosu od 200,00 KM ovom džematu uručio je i Mufid ef. Omerčić iz džemata Vrbanja.
     Inače, pokrivanju krova na staroj džamiji u Tićevićima prisustvovao je veliki broj imama predvođeni muftijom banjalučkim Edhemom ef. Čamdžićem koji su za ovu prilikom proučili dovu u povodu pokrivanja džamije.


Informacije:  media-kljuc 

Novi načelnik Ključa, Nedžad Zukanović
zahvaljuje građanima na ukazanom povjerenjuPreuzimam punu odgovornost da opravdam
Vaša očekivanja

        Cijenjeni Ključanke i Ključani, želim da Vam se zahvalim na građanskoj dužnosti koju ste ispunili izlazeći na izbore.
 
    Dobio sam podršku većine Vas i imam potrebu da se posebno zahvalim svima Vama koji ste direktno učestvovali vrijedno radeći na terenu u predizbornoj kampanji Socijaldemokratske partije. Vi ste ispunili uvjete uspjeha SDPa u Ključu i na Vas sam posebno ponosan.
     Između ostalih svojih vrlina neskromno ističem pravdu, pravednost i jednakost te pod punom moralnom odgovornošću pred Vas istupam i tvrdim da sam u cijelosti svjestan i spreman savjesno preuzeti odgovornost Načelnika općine. Dajem zavjet da ću jednako, bez razlike na nacionalnu, vjersku, političku ili bilo koju drugu opredijeljenost biti vrstan načelnik svih građana Ključa te da ću iskoristiti sve svoje potencijale u smjeru razvoja općine i izgradnje pozitivne klime ovdje kakvu zaslužujete u Ključu kakvog zaslužujete.
     Prepoznatljiv je i uspjeh ostalih političkih subjekata na zadnjeodržanim izborima te bez imalo zavisti ili ironije od srca čestitam strankama koje su ostvarile impozantan uspjeh kao i svim kandidatima čije vriednosti i kapacitete su građani prepoznali te su time zavrijedili četverogodišnji mandat u Općinskom vijeću Ključ.
     Dragi građani, ovo je prvi put da SDP BiH Ključ dobije povjerenje većine biračkog tijela na lokalnom nivou. Prvi put Ključ ima načelnika općine iz redova SDP. Odabrao sam težak zadatak, podržali ste me i svo breme te funkcije prihvatam kao izazov. Socijaldemokratska partija BiH Ključ je dobila izbore 2012. Nedžad Zukanović, izrazom Vaše volje je novoizabrani načelnik općine. Ključ je pobijedio, Ključ je dobio šansu, a ja preuzimam punu odgovornost da, sa svojim poslovnim i stručnim timom bez obzira na političku opredijeljenost u potpunosti opravdam bar većinu Vaših očekivanja.

Vaš Načelnik,
profesor Nedžad Zukanović


 


Nedžad Zukanović novi načelnik
Ključa
 

        Prema prvim preliminarnim rezultatima, za načelnika općine Ključ izabran je Nedžad Zukanović kandidat SDP-a.
       Iz općinske izborne komisije još nemamo informacija o uspjehu stranaka kada je u pitanju broj vijećničkih mandata. Zukanović Nedžad je osvojio 3.687 glasova, a prvi protukandidat Egrlić Ahmet 2748 glasova. Selimović Ibro kao nezavisni kandidat imao je 240 glasova a Ramić Muhamed 144 osvojena glasa. Od ukupnog broja glasača 14.777 na glasanje je izišlo njih 7.066 od čega je važećih listića bilo 6819, nevažećih praznih listića 195 i nevažećih po drugim kriterijima 52 listića.
        Inače, jučerašnji izborni dan protekao je u redu, bez incidenata a sva biračka mjesta zatvorena su u 19 sati bez prigovora.

Prilog:  media-kljuc   Centralni predizborni skup SDA Ključ
Predstavljeni kandidati za načelnika i OV


Ključ, 5. oktobar 2012.

 
      Stranka demokratske akcije Ključ sinoć je na Trgu Alije Izetbegovića, pred nekoliko hiljada građana općine Ključ, održala Centralni predizborni skup. Na dostojanstven i impozantan način SDA je predstavila svog kandidata za načelnika Ahmeta Egrlića kao i 27 kandidate za Općinsko vijeće općine Ključ.
      Gosti centralne svečansti bili su potpredsjednik SDA Senad Šepić, zamjenik predsjednika SDA Asim Sarajlić i ratni komadant i poslanik u Federalnom parlamentu Amira Avdića čiji izuzetno energičan govor je izazvao velike ovacije prisutnih.


      Građani Ključ pozdravili su gromoglasnim aplauzom Ahmeta Egrlića, kandidata za načelnika općine Ključ i aktulenog predsjednika SDA Ključ koji je u svom obraćanju istako da ne želi nikoga napadati niti vrijeđati, ali da želi poslati jasnu poruku da samo zajedno i složni možemo graditi naš grad. Interes Ključa mora biti iznad svih drugih interesa poručio je Egrlić.
      Prisutne su pozdravili Elvir Risović Beli, nosilac liste SDA Ključ za OV, Emina Velić, kćerka jednog od osnivača Stranke demokratske akcije Ključ i komadanta TO Ključ rahmetli Omera Filipovića i Adnan Hamedović, kandidat SDA Ključ koji je u svom obraćanju najavio dolazak mladih i obrazovanih snaga koje namjeravaju raditi na unapređenju i razvoju naše općine.

Prilog:  media-kljuc   


Za RVI Cazina, Bužima i Sanskog Mosta
Dodijeljene montažne kuće


Ključ, 5. oktobar 2012.

      Općinski načelnik mr. Osman Ćehajić potpisao je danas ugovore sa predstavnicima udruženja ratnih vojnih invalida iz Sanskog Mosta, Bužima i Cazina o dodjeli montažnih kuća ovim organizacijama.


      Ugovore sa načelnikom općine potpisali su predsjednici općinskih organizacija Semir Odobašić iz Bužima, Jasmin Terzić iz Sanskog Mosta i Emir Dautović iz Cazina dok je potpisu ugovora prisustvovao i Edin Domazet predsjednik kantonalnog saveza Ratnih vojnih invalida. Za svaku od ove tri organizacije Općinsko vijeće općine Ključ dodijelilo je po jednu montažnu kuću iz kamp naselja.
     Ovom prilikom predsjednici udruženja ratnih vojnih invalida zahvalili su se općini Ključ i općinskom vijeća na ovim vrijednim donacijama.

Prilog:  media-kljuc    

Prvi
"Eko otoci"
u Ključu

 

        JKP "Rad" Ključ ove sedmice počinje u našoj općini sa realizacijom prve faze projekta "Prvi eko otoci u Ključu 2012". Prema riječima direktorice "Rad-a" Sanele Draganović u sklopu projekta formirati će se i opremiti 10 eko otoka sa po tri različita kontenjera i to za komunalni otpad, papir i PET ambalažu te će se obezbijediti i jedan veliki kontenjer za transport otpada sa eko otoka.
        Kontenjeri će biti instalirani u svih deset mjesnih zajednica općine Ključ, a realizacijom ovog projekat obezbijediti će se uslovi rentabilnog zbrinjavanja otpada, smanjiti zagađenje okološa i podići svijesti ljudi o potrebi očuvanja naše životne sredine.
        U općini Ključ do sada nije bilo selektiranog sakupljanja otpada. Sav otpad se vozio na gradsku deponiju otpada Peći i trajno i nepovratno odlagao i ugrožavao životnu sredinu.
        Izgradnjom eko otoka u našoj općini će se obezbijediti uslovi za selektirano sakupljanje otpada te će se smanjiti količina otpada koji se odlaže na deponiji Peći i to će biti prvi korak prema EU kojoj svi težimo poručuju iz “Rad-a” Ključ.U Ključu održan centralni predizborni skup SDP-a za USK
Predstavljeni kandidati sa liste SDP-a


Ključ, 3. oktobar 2012.

      Socijaldemokratska partija BiH, općinska organizacija Ključ, u utorak je bila domaćin i organizator centralnog predizbornog skupa za Unsko-sanski kanton.


      Centralni skup održan je u punom Domu kulture a velikom broju posjetilaca koji su ostali na trgu Alije Izetbegovića omogućen je prenos putem video linka. Posjetiocima, članovima i simpatizerima ovog skupa predstavljeni su kandidati sa liste SDP-a za općinsko vijeće općine Ključ i njen kandidat za načelnika Nedžad Zukanović.


      Skupu su prisustvovali i najviši stranački dužnosnici, među kojima i federalni premijer Nermin Nikšić, kantonalni premijer Hamdija Lipovača te Zlatko Lagumdžija predsjednik SDP-a BiH koji je poručio kako očekuje izbornu pobjedu u najvećem broju općina u Federaciji i istakao važnost odziva što većeg broja glasača na predstojećim izborima.

Preuzeto:  media-kljuc   

Keno Jašarević prvi na
rang listi

 

        U nedjelju 30. septembra u Ilijašu je održan prvi turnir državnog prvenstva u stonom tenisu za kategoriju subkadeta. Na turniru su nastupili i naši stonoteniseri i to Jašarević Kenan, Hrnčić Haris, Kalabić Amer i Hažbić Edin. Odličan rezultat ostvarili su Jašarević Kenan koji je zauzeo drugo mjesto i Hrnčić Haris koji je zauzeo peto mjesto.
       Drugo osvojeno mjesto bilo je dovoljno za našeg Kenu da preuzme liderstvo, odnosno prvo mjesto na rang listi najboljih stonotenisera BiH u kategoriji sub kadeta dok je Haris Hrnčić na ovoj listi treći a Kalabić Amer šesti, što je iznimno vrijedan uspjeh stonoteniskog kluba iz Ključa.

Preuzeto:  media-kljuc   U okviru Jahorina Film Festivala
Nagrada za najbolji ekološki projekat


Ključ, 2. oktobar 2012.

      Proteklog petka u Sarajevu, općinski načelnik mr. Osman Ćehajić primio je u ime općine Ključ, godišnju nagradu za najbolji ekološki projekat 2012. u Bosni i Hercegovini „Zaštita izvorišta vode za piće Okašnica“.


      Nagrada je dodijeljena u okviru manifestacije „Međunarodni festival ekološkog i turističkog filma“ koju su organizovali Jahorina Film Festival, Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fond za zaštitu životne sredine Republike srpske.
      Od ukupno 650 realizovanih projekata u oblasti zaštite životne sredine u Bosni i Hercegovini za godišnje nagrade nominovano je 20 projekata a stručna komisija je odabrala deset najboljih projekata, po pet iz oba BH entiteta, među kojima i općinu Ključ sa projektom „Zaštita izvorišta vode za piće Okašnica“.

Prilog:  media-kljuc    
Uručenje paketa
životnih namirnica

 

        Na osnovu inicijative SDP BiH Ključ i skretanja pozornosti na tešku situaciju u kojoj se nalaze stanovnici kampa na Velagićima kod Ključa, predsjednik SDP BiH USK dr. Hamdija Lipovača je odlučio novčano pomoci ovu porodicu, te je zamolio članove SDP-a Ključ da ih posjete i pripreme pakete s hranom, jer se posebno ova porodica nalazi u veoma teškoj situaciji.
        U ime porodice koja živi u kampu izražavamo svoju veliku zahvalnost.

Preuzeto:  mojUSK   DA BI SE VRATITLI OPET NA ARHIVU KLIKNITE OVDJE

 

Copyright by Filips Web Design & Kljuè Info Team - 2004.         -->        All rights reserved.    Powered by freebih.com network