M E N U
      BOOKMARK SITE     
   H o m e

G r a d    K l j u č
   Ključ danas
   Historija grada
   Geografski položaj
   Infrastruktura
   Stanovništvo
   Ključke razglednice

Z a b a v a
   Ključ Caffe
   C   h   a   t
   F o r u m

G a l e r i j a
   Foto album Ključa
   Stari grad
   Ključ ljeta 2004
   Ključ noću
   Ključke ljepote
   Regata   2004
   Skokovi 2004
   Teferič na Sani
   Zima u Ključu
   Ključ Info Team 2004

Radio  Ključ
   Naš radio
   Programska šema
   Cjenovnik reklama
   Tehnička podrška

R a z n o
   Vaša pisma
   Poznati Ključani
   Ključki adresar
   Ključani u svijetu
   Linkovi
   Važniji telefoni
   Imenik organizacija
   Poslovni imenik
   Knjiga gostiju

     
   A  r  h  i  v  a

     
   Ključ Info Team

Naši saradnici
   Filips Web Design
   Free BiH
   Ključ Home Page
   MSŠ Omer FILIPOVIĆ
Ključ Info Team

Sulejman FILIPOVIĆ - CUNI 
Eldar ŠEHIĆ - ŠANER
Alija KIŠEVIĆ - ČIKO  
Vernes MUSLIMOVIĆ - VESOJANUAR    2 0 1 1  U našem gradu...
  PLANINARSKO DRUŠTVO "Lanište" Ključ

      Dana 23.01.2011 godine u organizaciji planinarskog društva „Lanište“ –Ključ, po planu udruženja za 2011 godinu, održano je stručno predavanje na temu PRVA POMOĆ I NAJČEŠĆE POVREDE KOD PLANINARA. Predavanje je održao medicinski tehničar Koljić Fikret, uposlenik JU Dom Zdravlja Ključ uz podršku Prim. Dr. Hađžić Behzada, te koristimo priliku da se zahvalimo na uspješnom predavanju kako teoretskom tako i praktičnom djelu. Predavanje je održano u prekrasnom šumskom kompleksu po kojem je i planinarsko društvo dobilo ime, „Lanište“ na nadmorskoj visini oko 750m n/v, u motelu čije je vlasništvo ŠPD U-S Šume, kojima se takođe iskreno zahvaljujemo na nesebičnoj suradnji.      Predavanje je trajalo do 10,00 do 11,00 h, zatim smo zajedno sa gostima prošetali kroz visoku crnogoričnu šumu oko 4 km, kroz snijeg od preko 50 cm, koji je još više uljepšao ovaj krajolik i dao nam osvježenje , raspoloženje i nezaboravne uspomene. Sobzirom da nam se apetit poboljšao na svježem zraku, naš kuhar Bajramović Šefik (Šeki) se potrudio da nas usluži sa planinarskim grahom i mezom. Posebnu čast dalo nam je dolazak gostiju , planinara iz V.Kladuše, Bos. Petrovca, S.Mosta, te umjetnika Enesa Kiševića. Izostavili smo zabavni program radi sućuti naših dvojice uglednih građana. Sve ovo propratila je ekipa tv B i H, koja je snimila ovaj prelijepi ambijent i druženje sa prirodom . Od 40 prisutnih planinara nekoliko članova je dalo kraći intervju raspoloženoj stručnoj ekipi TV Bosne i Hercegovine.
      Za ovu aktivnost udruženje je nabavilo vezenu zastavu , ambleme i suvenir. Primili smo nekoliko novih članova i uspješno promovisali planinarenje kao zdravu rekreaciju. Razmjenjeno je mišljenje , dogovorene dalje zajedničke aktivnosti i razišli se svi zadovoljni. Zahvaljujemo se gostima i ekipi tv BiH, koji su bili uz nas.

Smajo Smajić

  

Naser Palislamović
na saslušanju u Kantonalnom sudu

         Pod velikim mjerama osigu- ranja Naser Palislamović iz Ključa saslušan je u Kantonalnom sudu pred apelacionim sudskim vijećem. Naime, u Općinskom sudu Sanski Most nepravomoćno osuđen na 3,5 godine zatvora zbog krivičnog djela nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.
        Tužilaštvo BiH uporedo vodi istragu protiv Nasera Palislamovića kao osumnjičenog za učestvovanje u terorističkom napadu na zgradu Policijske stanice Bugojno. Napad na policijsku stanicu u Bugojnu dogodio se 27. juna, rano ujutro, kada je u neposrednoj blizini zgrade eksplodirao automobil-bomba. Policajac Tarik Ljubuškić je ubijen, a teško je ranjena Edina Hindić.

Informacije:  USKportal               

Ključ, 16. 1. 2011.


Čestim kontrolama radimo na većoj sigurnosti građana

          Pripadnici treće policijske stanice održali su kolektivni sastanak na kom su analizirani i sumirani rezultati rada ključke policijske stanice u protekloj godini. Stanje sigurnosti na području Općine Ključ za prethodnu godinu ocijenjeno je dobrim.
          - Prema statističkim pokazateljima u prošloj godini smanjeni je broj krivičnih djela kao i narušavanja javnog reda i mira a evidentiran je i manji broj saobraćajnih nezgoda a zahvaljujući preventivnom radu policije kao i otkrivenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu – kazao je komandir policijske stanice Ključ Aziz Gromilić.
          Prisutan je i velik broj pritužbi građana na česte kontrole učesnika u saobraćaju, međutim ovo je tranzitno područje i ovom se kontrolom postižu dobri rezultati.

         - U protekloj godini je zahvaljujući ovakvim kontrolama uhapšeno sedam osoba po centralnoj potjernici kao i veliki broj isključivanja iz saobraćaja vozača u prolazu te vožnjom pod utjecajem alkohola i tehničke neispravnosti vozila. Sve što radimo i kontrolišemo je zbog sigurnosne situacije na našem području - istakao je Gromilić.
         U našoj policijskoj stanici posebno ističu kolektivitet i kolegijalnost među policijom koje je na veoma visokom nivou te druženja i mimo službe kao i saradnju sa drugim organima i institucijama
Highslide JS

Jubilej NK "Bratstvo"
50 godina


Evo još jednog novinskog članka iz historije našeg grada. Iz potpisa se vidi da ga je napisao novinar prof. Franjo Žeravica a objavljen je u Večernjem listu 18 aprila 1973 godine.

I ovaj članak , kao i prethodne poslao nam je gospodin
Dario Hamzić iur. iz Rijeke.

Hvala za ovaj prilog.

KLIKNI NA SLIKU
  U našem gradu...
  OBAVIJEST ZA REDOVNE STUDENTE
SA PODRUČJA OPĆINE KLJUČ

      Obavještavaju se redovni strudenti sa područja općine Ključ da je Općinski načelnik općine Ključ raspisao Konkurs za dodjelu stipendija iz budžeta općine Ključ za školsku 2010/2011.godinu.
      Konkurs ostaje otvoren petnaest dana od dana raspisivanja Konkursa odnosno do 28.01.2011.godine .
     Kompletan tekst Konkursa u kojem su navedeni uslovi i potrebna dokumentacija za prijavu na konkurs možete podledati na web stranici općine Ključ www.opcina-kljuc.ba , oglasnoj ploči općine Ključ, kod sekretara MZ-a , kao i u Službi za društvene djelatnosti i opću upravu kancelarija br.7 i u šalter Sali općine Ključ. 
Web stranica općine Ključ   http://www.opcina-kljuc.ba
 

  
           V I J E S T I                                               Ključ, 14. 1. 2011.Preventivne mjere za suzbijanje gripe

          U našoj zemlji sve je prisutniji virus gripe H1N1. Tim povodom, ključki Dom zdravlja uputio je obavijest građanima o

najvažnijim koracima u suzbijanju širenja ove bolesti i preventivnim mjerama koje bi se trebale provoditi u slučajevima pojave ove zaraze. Do sada, na sreću kod nas još nije zabilježen ni jedan slučaj oboljenja od ove modifikovane gripe, međutim u Domu zdravlja povećan je broj pacijenata oboljelih od sezonske gripe a u proteklih pet dana oko trideset osoba oboljelih od gripe je zatražilo liječničku pomoć,

Radionica "Rijeka ne poznaje granice"

          U restoranu Plava dolina u Velečevu održana je završna radionica pod nazivom "Rijeka ne poznaje granice" čime je okončan ovaj tromjesečni projekat. Radionici su prisustvovali predstavnici savjeta mjesnih zajednica Previje, Velečeva – Dubočana, omladinskog centra Kosmos, Eko-etno pokret Dimitor Ribnik, Kajak kanu klub Ključ te udruženje Ključ budućnosti kao implementator projekta. Pored prezentacije dosadašnjih rezultata potpisan je i memorandum o trogodišnjem akcionom planu na podizanju ekološke svijesti stanovništva i kreiranje održivog modela čišćenja i očuvanja korita rijeke Sane u opštinama Ključ i Ribnik.

          Predviđene su i konkretne dvije akcije u mjesnim zajednicama Previja i Velečevo Dubočani na uređenju mjesnih plaža a za šta će ove dvije mjesne zajednice dobiti inicijalnih 1000 KM.
         Izrađena je i publikacija projekta "Rijeka ne poznaje granice". Pored analize projekta u publikaciji je predstavljena i anketa mještana ovih susjednih mjesnih zajednica u kojima su kao prioritet istaknuti problemi prečišćavanja otpadnih voda i kanalizacionog sistema.
          Savjet mjesne zajednice Previja kao poseban problem ističe odvoz smeća i veliki broj divljih deponija, naročito smetilišta u neposrednoj blizini gradskog izvorišta Okašnica koji prijeti zagađenjem izvorišta a lokalne vlasti obje opštine ne poduzimaju ništa po ovom pitanju za sada. Donator projekta je švedska razvojna agencija Sida posredstvom centra za promociju civilnog društva.

*******


Seminar za poljoprivredne proizvodjače

          U organizaciji općinske službe za finansije, razvoj i podu- zetništvo i Poljoprivrednog zavoda u Ključu, Vedad Pašić doktor veterinarske medicine govorio je o mastitisu jednom od osnovnih uzročnika smanjenja prinosa mlijeka te o mjerama prevencije i zaštite. Preko 26% otkupljenog mlijeka u kantonu je u 3 i 4 klasi u kojima se javlja virus mastitisa i ono predstavlja ozbiljan problem kako za proizvođače tako i za prerađivače mlijeka.

          Smail Toromanović iz poljoprivrednog zavoda predstavio je pravilnik o svježem sirovom mlijeku a Jasmin Brnjak dr. Veterinarske medicine govorio je o osnovnim problemima u ishrani mliječnih krava. Ovaj seminar održaće se u svim opštinama kantona, na osnovu iskazane potrebe a odvija se u saradnji sa projektom Farma i Ifadom.


Informacije:  Radio Ključ

 

Završeno
prvo
polugodište


          Učenici osnovnih i srednjih škola s područja općine Ključ ovog utorka završili su prvo polugodište u ovoj školskoj godini. Zimski raspust će za učenike trajati tri sedmice, odnosno do 7. februara saopšteno je iz kantonalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta.
          A u međuvremenu u ovoj i idućoj sedmici zakazani su roditeljski sastanci na kojima će razredne starješine izvjestiti roditelje o uspjehu đaka u prvom polugodištu.

 
 

Izborna skupština Kajak kanu kluba Ključ

          Proteklog vikenda održana je izborna skupština Kajak kanu kluba Ključ, na kojoj su birani organi i tijela ovog veoma uspješnog sportskog kolektiva. Skupštini je prisustvovalo oko 30-ak članova. Za predsjednika kluba izabran je Hamdija Hrnčić a za zamjenika predsjednika Filipović Muhidin Hida. Za predsjedndika skupštine kluba izabran je Nedžad Islamagić a imenovan je i upravni odbor kluba kojeg čine sedam članova.

         Skupština je usvojila i plan rada za 2011. godinu a odlučeno je i da se ovaj klub nastavi takmičiti u okviru rafting lige BiH. U protekloj takmičarskoj godini ekipa kajakškog kluba Ključ zauzela je visoko četvrto mjesto.

 

Highslide JS
KLIKNI NA SLIKU

Evo poslije malo vremana opet nam se javio i počastio ovim člankom iz starijih vremena gospodin Dario Hamzić iur. iz Rijeke. Jedno veliko hvala za ovaj prilog.

 
       Poštovani,

       Skoro svaki dan sam na našem sajtu i redovno ga posjećujem već 3 god. Svake godine stavljate čestitke sa vjerske i međunarodne praznike, pa Vas molim da stavite i čestitku povodom pravoslavnog Božića koju niste stavili ove godine.

       Srdačan pozdrav!


****


       Poštovani Igore,

       Želio da vas obavjestim da ta "greška" nije bila namjerno uradjena. Nažalost u periodu od 1-og do 10-tog januara imao sam veliku "havariju" na kompjuteru tako da nisam imao pristupa ni programima kojima je uradjen site, ni serveru... Tek prije 2-3 dana uspio sam da nekako sredim i ponovo počnem sa objavljivanjem vijesti ali objavljivanje čestitke dva dana kasnije nije imalo smisla. Jako mi je žao što se to sve dogodilo. Nadam se da će te prihvatiti ovo moje objašnjenje.

       Hvala na javljanju.

 
Brza reakcija na poziv za pomoć

  Apel za pomoć, upućen putem Radio Ključa za hitnu nabavu špareta za grijanje, realiziran je prvog radnog dana u 2011-oj godini. U ovom slučaju najhumaniji je bio naš sugrađanin Fudo Huskić koji radi i boravi u Norveškoj. Vrijednost donacije je 350 KM,a šporet na drva završio je u Ponjiru. Sve pohvale u ovom slučaju upućujemo vlasniku Konaka Crvena jabuka u Ključu ali i menadžeru istog gosp. Tehvidu Huskiću koji je bio posrednik u hitnoj realizaciji nabavke špareta. Slike pokazuju sve.

Informacije:  Radio Ključ               DA BI SE VRATITLI OPET NA ARHIVU KLIKNITE OVDJE

 

Copyright by Filips Web Design & Kljuè Info Team - 2004.         -->        All rights reserved.    Powered by freebih.com network